9. 7. 2013

Tuesday's dinner



Ráda bych vám ukázala jakou večeři jsme dneska s Annou připravily. Na spodní fotce můžete vidět řecký salát, který určitě každý z vás zná.
Vrchní fotka jsou 'rybí řízky' s máslovou směsí.

potřebujeme:
- plátky ryb ( sleďi - švédsky: sill)
- cca 70g másla
- lžička plnotučné hořčice
- nasekaný kopr, pazitka nebo jiná zeleň
- sůl, pepř
- strouhanka

1. Necháme změknout máslo a smícháme s hořčicí, koprem a dochutíme solí a pepřem. 
2. Naskládáme řadu sleďů a potřeme připravenou směsí. Na nej poté přiložíme dalšího sledě, aby to vypadalo jako lepeňák ! 
3. Slepené sledě potom vyválíme ve strouhance a poskládáme na plech (pokud chceme péct v troubě) nebo postupně usmažíme na pánvi (smažíme 3-4min z každé strany)
4. POKUD PEČEME - nahoru každého lepeňáka dáme kousek z připavené směsi a dáme péct cca na 10minut (5minut z každé strany) 
5. Podáváme nejlépe s bamborama a brusinkama !

5 komentářů:

  1. hmm to může být moc dobré :) ryby miluju, ale sledě jsem ještě neměla :D

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to zajímavě, ale spíše bych si dala ten salát :D :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na to, že ryby nejím, tak vypadají dobře :)

    OdpovědětVymazat
  4. salát vypadá lákavě! máš to tu pěkné, hl. tvé články se dobře čtou :) Švédsko musí být pěkné!

    OdpovědětVymazat